«

»

ag. 29 2017

La necessitat del consens polític: la trajectòria d’Illes per un Pacte, la feina feta i els objectius per aconseguir

FAPA Mallorca expressa la seva voluntat de que aquest curs escolar sigui el curs de la valentia política, el moment en el que el nostre sistema educatiu comenci de manera seriosa el canvi cap a un model millor. Per poder aconseguir aquest objectiu la nostra Federació ha participat des dels seus inicis del procés d’Illes per un Pacte, amb la idea bàsica d’aconseguir un Pacte Social per l’Educació per poder tenir l’estabilitat necessària dins del nostre sistema i arribar a la millora del sistema d’una manera consensuada. Aquest procés ha estat llarg, ha estat un procés en el que les entitats socials han discutit, han argumentat i han aconseguit consensuar un document després de molt de temps de feina, deixant de banda diferències que en principi pareixen insalvables i centrant-se en allò que ens uneix, en aquelles idees que poden ser bones per a tothom i que puguin ser bones per al sistema educatiu. El document que va sorgir d’aquesta tasca va iniciar el seu camí al CEIB, el màxim òrgan de representació i consultiu en matèria d’educació a la nostra comunitat i es va aprovar per una aclaparadora majoria dels seus membres, després d’una tasca de revisió, argumentació, contra-argumentació i discussió molt profitosa. Això no vol dir que el document que es va aprovar no tingui vida més enllà d’aquesta aprovació, sinó que es troba en continua revisió i reflexió, essent la principal ara el tràmit parlamentari on el text s’ha de debatre per part dels diferents grups polítics.
Per aquest motiu, Illes per un Pacte i la nostra Federació com a membre integrant de la Plataforma no ha aturat de fer feina aquest estiu, amb diferents trobades amb els partits polítics representats al Parlament Balear, on s’ha pogut explicar de primera mà el recorregut al llarg dels anys a la recerca d’un acord educatiu, com s’ha elaborat el document i de quines plataformes i entitats conformen el col·lectiu Illes per un Pacte. També s’ha pogut exposar el que s’espera aconseguir: que el tràmit a la comissió específica del Parlament del document aprovat pel CEIB sigui el camí del consens en educació a partir de setembre. Això sí, també amb la idea clara que hi ha temes que poden ser més complicats a l’hora d’arribar a acords, però que això no vol dir que siguin impossibles i que per allò que es pot aconseguir val la pena l’esforç que es pugui invertir.
Per tot això, reclamem valentia política en el terreny de les idees, valentia per poder consensuar allò que pareix impossible, valentia per veure els punts de vista dels altres i valorar-los positivament, valentia per saber que allò que es pugui aconseguir ara servirà per millorar l’educació a aquesta comunitat autònoma i el futur dels nostres fills i filles, valentia per pensar més enllà del rèdit polític a curt plaç i ser capaç de tenir clar que la prioritat són els ciutadans d’aquestes illes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: