«

»

set. 13 2019

L’inici de curs, les aules modulars i altres reflexions.

   FAPA Mallorca vol reflexionar en relació a alguns dels temes més importants d’aquest nou inici de curs escolar. 

   En primer terme volem desitjar ànims i encerts a tots els membres de la comunitat educativa en aquest curs escolar 2019/20. La importància de tenir aquests ànims és importantíssima per a qualsevol alumne del nostre sistema educatiu, per enfrontar-se a tots els reptes d’aprenentatge que té per endavant; per a qualsevol docent, per poder encoratjar als seus alumnes en aquest procés educatiu i per a qualsevol família per acompanyar als seus fills i filles en aquest camí tan necessari. 

   En segon terme volem recordar la necessitat de disposar dels recursos necessaris per poder dur a terme tot allò que sigui necessari per continuar millorant el nostre sistema. Estem esperant la presentació dels pressuposts de l’any 2020 per poder veure quina és la línia que es seguirà en la partida destinada a Educació i encara posem damunt de la taula les nostres crítiques a la insuficiència del pressupost de l’any 2019. Aquestes crítiques creiem que venen avalades per les necessitats no suficientment cobertes que trobem i que continuen creixent dia darrera dia. 

   En tercer terme volem plantejar que la necessitat de recursos no prové d’unes famílies insatisfetes i que no es conformen amb allò que tenen sinó de les simples dades que ens proporciona la Conselleria d’Educació. La població escolar a les nostres illes augmenta curs darrera curs de forma continuada, arribant a més de 2000 alumnes més del curs passat a l’actual segons les dades d’escolarització. L’atenció a un major número d’alumnes requereix una inversió extraordinària en recursos, tant humans, amb més professorat com materials, amb espais per poder realitzar els desdoblaments o ubicar els nous grups que s’han de crear. Aquesta pressió demogràfica es suma a les despeses ja previstes i a les necessitats habituals a qualsevol sistema educatiu. 

   També hem de tenir clar que per resoldre aquestes problemàtiques no totes les solucions són igual de vàlides i acceptables per a la nostra Federació. Considerem no del tot afortunades les declaracions del Conseller d’Educació on s’intentava justificar la qualitat de les anomenades aules modulars com un recurs igual d’útil que una aula ordinària https://ib3.org/?p=332789ib3.org/?p=332789. Sense entrar en els detalls més tècnics nosaltres partim d’una premisa bàsica: aquestes aules són solucions momentànies a un problema concret de construcció i de plaços necessaris per dur-la a terme. Com a solució momentània es pot entendre la seva necessitat i es pot acceptar la seva utilització, com és el cas de la nova escola de Sa Pobla a la que trobarem aules modulars mentrestant es construeix l’edifici en el que s’ubicarà de forma definitiva. El problema és el dèficit estructural d’infraestructures a la nostra comunitat autònoma que ha fet que aquestes aules es transformin en un recurs ordinari a molts de centres i és en aquest punt on es pot parlar de forma clara de les seves deficiències i de les seves mancances. Per això recomanem que escolti el testimoni https://cadenaser.com/emisora/2019/09/10/radio_mallorca/1568122362_940965.html d’algunes de les nostres companyes i companys de diferents centres de Mallorca on s’explica com és la convivència amb un número creixent d’aules modulars durant anys i anys. 

   Com ja hem comentat sabem que la problemàtica és preexistent i és fruit de la falta d’inversions a anteriors legislatures i que amb el pla d’Infraestructures es vol trobar una solució a aquest tema però també volem que es reconegui la situació com l’anomalia que representa i que les famílies trobin la màxima complicitat amb els representants de les institucions tant en les seves actuacions com en les seves declaracions. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>