«

»

jul. 04 2013

Llei de símbols, anticonstitucional

llaç_despenjat

Aquest curs ha estat clarament marcat per les reformes educatives: la LOMCE i el Decret de Tractament Integrat de Llengues (TIL). Però no podem oblidar que segueixen el seu curs dos avantprojectes de llei autonòmics, que també poden significar una agressió important al nostre sistema educatiu:

El Consell Consultiu ha emès el seu dictamen jurídic sobre l’avantprojecte de llei sobre l’ús dels símbols institucionals, que diu textualment que “es considera que l’apartat 3 de l’article 4 de l’Avantprojecte no s’ajusta a dret perquè atempta contra la llibertat d’expressió, protegida per l’article 20 de la Constitució espanyola“.

Es proposa una redacció alternativa que “suavitza” aquesta inconstitucionalitat, per aconseguir un dictamen favorable.

Així i tot hi ha un vot particular de 5 membres que “discrepa perquè considera que el Dictamen hauria de ser totalment desfavorable a l’Avantprojecte de llei“, tot i la modificació de l’aticle 4.

Ens demanam si es pot acceptar una llei que es redacta seguint preceptes que atempten contra drets protegits per la Constitució. Consideram que queda completament invalidada una norma que està inspirada en aquests ideals.

Podeu llegir la nota explicativa del Consell Consultiu i llegir el dictamen del Consell Consultiu complet .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: