«

»

febr. 26 2014

NO AL CANVI INJUSTIFICAT DELS LLIBRES DE TEXT

escuela_publica_para_todosLa nova llei educativa LOMCE que començarà a implantar-se el proper curs duu implícits uns canvis als currículums que provocarà que les editorials canviïn els llibres de text per adaptar-los-hi.

A la imposició d’una nova llei educativa que neix fora consens, ara hem d’afegir uns innecessaris i inacceptables perjudicis econòmics per a les famílies, que ens obliguen a plantejar-nos quina ha d’esser la nostra resposta.

Surten veus que reclamen un debat seriós sobre l’excessiu paper que té el llibre de text i sobre la vertadera gratuïtat del sistema educatiu. Veus que fins i tot plantegen si és necessari algun tipus d’acció conjunta i contundent de les famílies a la compra de llibres de text.

En aquest context la Plataforma estatal per l’Educació Pública, de la que forma part la nostra confederació CEAPA, ha engegat una campanya perquè els centres educatius no canviïn els llibres de text, malgrat els canvis curriculars.

 “NO AL CANVI INJUSTIFICAT DE LLIBRES”

Vos proposam que vos adheriu a aquesta campanya demanant un Consell Escolar Extraordinari per debatre i aprovar, si escau, un document que aprovi:

  • mantenir els llibres de text fins que s’hagin utilitzat com a mínim quatre anys
  • crear/potenciar un banc de llibres al centre
  • iniciar una revisió del Projecte Educatiu del centre per implantar mètodes d’ensenyament en els quals els llibres de text perdin el seu rol principal i s’utilitzin només com a material de biblioteca d’aula.

Vos adjuntam la convocatòria amb els detalls de la campanya i els models pels Consell Escolar, que, com sempre, podeu adaptar a la realitat de la vostra comunitat educativa.

Gràcies com sempre per la vostra feina i implicació,
FAPA Mallorca

1 ping

  1. CANVI INJUSTIFICAT DELS LLIBRES DE TEXT | APIMA Costa i Llobera

    […] teniu un article de FAPA MALLORCA sobre els canvis de llibres degut  al canvi de currículum arrel de l’entrada […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: