«

»

oct. 15 2013

PARTICIPACIÓ, DEMOCRÀCIA I AMENACES

_fapa_logoLa situació que hem viscut aquest mes de setembre ha estat molt difícil per a tota la comunitat educativa. Les tres setmanes de vaga, la injecció d’esperança de la manifestació, els nirvis de les negociacions, la il·lusió de veure a la comunitat educativa treballant junts per a una solució, la tensió entre les famílies, i malgrat tot veure que el conflicte continua… per l’immobilisme de l’administració.

La resposta de les APIMA ha estat exemplar i ho ha de continuar sent. La nostra tasca d’explicar la situació, d’escoltar als pares i les mares i de treballar plegats amb els docents és més important que mai. Hem de continuar així, amb la coordinació entre APIMA d’una mateixa zona i amb la realització d’assemblees de centre obertes a tots i totes, com un fòrum de debat real i plural.

Les dificultats generades pel conflicte han activat una resposta per part d’algunes famílies que no comparteixen la nostra postura. Tots formam part de la comunitat educativa, cal respectar la pluralitat d’opinions, oferir els nostres arguments i evitar la crispació. Les assemblees de centre són el lloc ideal per convidar a tothom a confrontar visions, el lloc on els docents ens poden explicar la realitat del nostre centre i l’oportunitat per exercir la democràcia, des del foment del respecte i la convivència.

FAPA Mallorca i també les APIMA estam rebent atacs directes, amb amenaces de denúncies per part d’entitats no relacionades amb l’àmbit educatiu. FAPA Mallorca mai a incitat a ningú a realitzar activitats il·legals i sempre hem recomanat respectar la llibertat individual de les famílies.

Per tot això, volem llençar un missatge de tranquil·litat segurs que aquests atacs només persegueixen fer renou i aconseguir publicitat per part de certes organitzacions. En qualsevol cas, heu de saber que comptau amb el nostre suport i amb l’assessorament legal dels nostres serveis jurídics.

I aquest suport que vos oferim és avui més gran que un any enrere gràcies a la bona tasca feta des de cada APIMA. Com a Federació ja comptam amb 186 APIMA inscrites; com entitat de prestigi social treballam a molts nivells amb entitats socials i educatives, com la pròpia Universitat de les Illes, a la recerca de suports en benefici de les APIMA; i sobretot com a col·lectiu som més madurs i ens hem demostrat capaços de recollir la sensibilitat i la confiança d’un gran sector de la societat.

Avui som qui som i som on som perquè des del més gran al més petit de nosaltres hem sabut treballar a les nostres comunitats defensant, sempre, els interessos de les famílies.

1 comment

  1. Aina

    Enhorabona a la Fapa!!!!!! molt bona feina….sense vosaltres tot això no seria igual, GRÀCIES!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: