Ahir, dimarts 19 d’abril, a pocs dies de les dates previstes per a les proves individualitzades LOMCE, més conegudes per les revàlides, la Conselleria d’Educació ens va convocar en el marc d’una ronda de reunions mantingudes amb bona part de la comunitat educativa per explicar alguns detalls sobre aquestes proves.
La nostra opinió de rebuig cap a les proves és de tots coneguda, igual que les nostres raons, perquè són les que ja exposàvem l’any passat per a les proves de tercer i seran les mateixes, si no hi posam remei, per quan ens vulguin imposar les proves de 4rt d’ESO el proper curs. Amb l’afegit que enguany les proves de 6è tenen un perill extraordinari perquè d’elles s’emetran informes des de l’IAQSE que es podrien fer servir per segregar els alumnes, si més no a l’hora de formar els grups dins els instituts.
A la reunió, el DG de Planificació i el màxim responsable de l’IAQSE ens varen explicar amb detall les característiques de les proves i vàrem constatar una vegada més que es tracta d’unes proves que no aporten un valor afegit a l’avaluació pròpia dels centres, inclús vàrem confirmar els perills d’un ús inadequat dels resultats de les proves i que malgrat el que diu la llei les famílies no rebrem els resultats.
Al marge d’aquestes qüestions, la percepció que ens vàrem dur de la reunió va ser d’INCERTESA ABSOLUTA, potser per la manca de responsabilitat del govern de l’estat, potser per la indecisió d’un govern autonòmic que no ha volgut posicionar-se de forma més contundent o potser perquè la normativa resulta tan contradictòria que ens manté en un estat de desinformació insostenible.
I per si els arguments no fossin prou, avui mateix des d’Eivissa, el Conseller d’Educació argumentava a la Cadena SER en contra de les proves, explicant que no comparteix els principis que les ordenen i que probablement no serviran per res, ara bé, com administració diu que no té més remei que complir amb la normativa.
Davant aquesta situació, les famílies, que també hem de complir amb les lleis, sí tenim una altra opció. Hem de decidir si consentim que FACIN EXPERIMENTS amb els nostres fills, si quedam impassibles malgrat les conseqüències directes d’unes proves que els poden perjudicar, o si decidim assumir la nostra responsabilitat de protegir els infants i exercir el nostre dret a NO AUTORITZAR que els facin aquestes proves, tenint en compte que amb aquesta decisió no perjudicam a terceres persones.
Per a tranquil·litat de tots i a diferència de l’any passat, el Director General de Planificació va dir que es respectaria la decisió de les famílies i que si no autoritzam a fer les proves no es pressionaria a ningú. Va afegir que aquests infants podrien assistir normalment al centre perquè des de la Conselleria no se’ls perseguiria per a l’execució de la prova.
Per tot això, en coherència amb el nostre missatge de ANTILOMCE, els arguments del curs passat contra les proves i els nous arguments contra les proves d’enguany, DES DE FAPA Mallorca us animam a que NO AUTORITZEU les proves sobre els infants i per això posam a l’abast els documents que hauríeu de lliurar als tutors/ores dels vostres fills/es o a la direcció del centre:
- Full d’OPOSICIÓ (per qui teniu fills a 3er i 6è)
- Full de DISCREPÀNCIA (per a qualsevol família)
De totes formes, qualsevol document on expresseu la vostra voluntat per no fer les proves PER ESCRIT seria suficient.
També disposau del següent material per informar a les famílies del vostre centre:
A més, a la nostra assemblea de divendres passat, ens varem posar a disposició de les APIMA associades per fer Xerrades als centres amb l’objectiu de compartir tota la INFORMACIÓ que tenim sobre aquestes proves.
FAPA MALLORCA
1 ping
Què feim amb les revàlides? | APA Son Sardina
21 abril, 2016 a 15:23 (UTC 2) Enllaç a aquest comentari
[…] Al següent enllaç podeu veure el darrer comunicat de la FAPA referent a les revàlides: https://www.fapamallorca.org/que-feim-amb-les-revalides/ […]