«

»

oct. 15 2018

Renovació Consells Escolars 2018-2019

Eleccions Consell EscolarAquest mes d’octubre comencen les eleccions per renovar part del Consell Escolar link-blue als centres detallats a la relació de centres que han de renovar 2018.

El Consell Escolar és el màxim òrgan de participació democràtica de la comunitat educativa: docents, alumnes, famílies, personal no docent i un representant municipal., malgrat la reducció de competències que la LOMCE ha imposat. En qualsevol cas, la participació de les famílies en aquest òrgan és molt important.

Com a APIMA hem de procurar que els representants de les famílies i el de l’APIMA siguin conscients d’aquesta importància, de les seves funcions, drets i obligacions, així com donar a conèixer entre les famílies què és realment el Consell Escolar.

Podeu saber més dels Consell Escolars a l’article de la Coordinadora d’APIMA de sa Pobla.

Us animam a participar activament en el procés electoral:

 1. Presentau candidates i candidats, avalats per l’APIMA, també podeu redactar un breu programa adaptat al vostre centre exposant les propostes que voleu defensar al Consell Escolar.
 2. Donau a conèixer el Consell Escolar a les famílies, per explicar la necessitat de que els pares i mares, s’impliquin activament en la formació dels seus fills, no tant sols a l’àmbit familiar, sinó també, com a part essencial de la comunitat educativa del centre.
 3. Animau a les famílies a votar el dia de l’elecció, recordeu que poden votar el pare i la mare. En els casos que tant sols hi hagi una sola candidatura, també és important estimular la participació en el vot, com a suport a la feina i projectes que defensa l’APIMA.

Recordau que:

 • L’encarregat de dur endavant les eleccions és l’equip directiu del vostre centre, però la vostra ajuda i coordinació serà molt positiva.
 • L’APIMA pot nomenar, en qualsevol moment, un representant directe i un substitut, que no formen part de les candidatures.
 • Els membres de la Junta Directiva també es poden presentar a les eleccions com a candidats a representants de les famílies.
 • La constitució del Consell Escolar és obligatòria a tots els centres sostinguts amb fons públics, inclosos els concertats.

Podeu consultar tota la informació a la web de la DG d’Innovació i Comunitat Educativalink-blue

INFORMACIÓ PRÀCTICA

 • Segons el calendari de les eleccions, algunes dates a tenir en compte són:
  • 16 octubre – Informació a tota la comunitat educativa del calendari i del procés electoral. Exposició pública dels censos i inici del període de reclamacions.
  • 26 octubre 12h – termini per presentar candidatures.
  • 14 novembre – Publicació de les candidatures definitives i inici de la campanya electoral.
  • 20 novembre – eleccions alumnes secundària.
  • 21 novembre – eleccions docents.
  • 26 novembre – eleccions famílies.
  • 29 novembre – Convocatòria de constitució del nou Consell Escolar, En dia i hora que permeti l’assistència de tots els membres electes.
 • Composició dels Consells Escolars

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: