«

»

juny 02 2020

LES FAMÍLIES NECESSITAM MESURES DE CONCILIACIÓ URGENTS I UN PLA DE FUTUR QUE SOLVENTI UN PROBLEMA HISTÒRIC

Aquest dilluns 1 de juny, la presidenta Francina Armengol ha rebut al president i la vice-presidenta de FAPA Mallorca, en resposta a la reunió que havíem demanat vàries vegades per tractar el problema de la conciliació laboral i familiar en la situació actual generada per la COVID-19. A la reunió també ha estat present el Conseller d’Educació, Martí March.

Hem transmès a la presidenta les nostres dues principals preocupacions en aquest tema. Primer, la necessitat de mesures urgents i immediates per donar resposta a les famílies que necessiten fer feina i tenir cura dels seus fills i filles, en un moment de retorn de l’activitat econòmica, amb les escoles tancades i en el què l’opció habitual de suport familiar no és viable. És una necessitat que s’allargarà, com a mínim, durant tot l’estiu i possiblement a partir de setembre segons la situació de la pandèmia.

Per aquest motiu, en segon lloc, també hem plantejat la necessitat de dissenyar un pla a llarg termini, amb la participació de totes les institucions i els sectors empresarial i social, que permeti una conciliació familiar i laboral real i doni resposta a un problema històric de la societat. Durant el curs escolar, les escoles cobreixen una gran part d’aquesta conciliació, però segueix havent-hi molts situacions en les què les famílies no tenen aquest problema resolt. De la mateixa manera, cal que la nostra societat estigui preparada per donar resposta a situacions com la que vivim sense que sigui a costa del sofriment de les famílies.

La presidenta ens ha avançat que s’estan preparant algunes mesures immediates que afecten a les diverses administracions de les Illes, una vegada s’ha descartat el suport del Govern estatal. Per tal de facilitar la conciliació durant l’estiu, el Govern aportarà línies d’ajuts econòmics i espais per poder ampliar el nombre de places ofertades i reduir el cost per a les famílies, els Consells Insulars aportaran igualment ajuts econòmics i se compta amb la gestió d’escoles d’estiu, campaments i altres activitats dels Ajuntaments.

S’ha mostrat disposada a iniciar en breu la feina per dissenyar aquest pla de conciliació de futur, amb la participació de tots els sectors implicats i, com no pot ser d’una altra manera, de les famílies.

Estam satisfets de que es posin ja en marxa mesures per a aquest estiu, que segurament arriben tard per a algunes famílies i que, en opinió de tots els presents a la reunió, és un “pegat” d’urgència. I agafam la paraula a la presidenta de posar en marxa aquestes comissions per treballar, com a societat, per a un pla de conciliació estable i estructural, una demanda que les famílies duim molts d’anys reclamant.

La nostra federació, com hem fet sempre,  està disposada a treballar i col·laborar en aquest pla i en quantes iniciatives ajudin a millorar l’educació i la vida de les famílies.

2 pings

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>