«

»

gen. 27 2014

SETMANA VERDA

La comunitat educativa està farta de rebre atacs amb lleis, decrets, expedients…

La Llei de Símbols, un atac a la llibertat d’expressió en els centres educatius, pretenent aconseguir una suposada neutralitat ideològica deixa en mans d’uns càrrecs polítics d’una ideologia determinada el poder de decidir què es podrà expressar o no, què té càrrega ideològica o no. La paradoxa està servida.

Aquests dies hem conegut un esborrany del Decret que desenvoluparà la llei, més repressor encara i que fins i tot pretén trepitjar competències municipals, exigint una autorització del Govern per utilitzar els símbols declarats d’interès municipal als edificis afectes a la llei. La pròpia Federació d’Entitats Locals (FELIB) presentarà al·legacions contra el Decret, que consideren il·legal.

No sabem si pretenen que els centres educatiu siguin un territori asèptic de criteris i d’opinions, però la prohibició d’idees i d’opinions és en sí mateixa una ideologia, i no és la més desitjable pels nostres fills i filles.

Els expedients dels 3 directors de Menorca, que duien prop de 6 mesos de suspensió cautelar, s’han resolt amb una proposta 10 i 15 dies de sanció. Una vegada més, l’incomprensible retard en la resolució dels expedients, amb els innecessaris perjudicis personals que ha provocat, no mostra cap voluntat de la Conselleria per calmar el clima de crispació que es viu en el món educatiu.

I si havíem de menester alguna demostració més de que les intencions de la Conselleria d’Educació no són resoldre el conflicte educatiu, hem conegut un nou expedient al director de l’IES Marratxí, amb suspensió cautelar de les seves funcions de director. El motiu ha estat per incoar diligències contra la ex-alumna que va gravar sense permís una conversa amb el cap d’estudis. Cal recordar que el decret de Drets i Deures dels alumnes tipifica com a falta greu aquestes actuacions. Aquest nou expedient ha provocat la dimissió de la majoria de càrrecs de l’IES Marratxí: equip directiu, caps de departament, coordinadors i tutors, i la condemna de les associacions de directors.

Emmarcada en aquesta convulsa situació, vos informam d’aquesta iniciativa de la comunitat educativa a la que FAPA Mallorca ens hem adherit, ara que encara podem.

Setmana verda del 27 al 31 de gener !!

setmana_verda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>