«

»

juny 09 2014

TIL I EL FINAL DE CURS

TILArriba el final de curs i el conflicte segueix viu, la consellera continua provocant a les comunitats educatives amb les seves declaracions i novament tenim un final de curs complicat per la imposició dels projectes lingüístics, aquesta vegada per l’Ordre de desenvolupament del Tractament Integrat de Llengües, de 9 de maig de 2014.

INFORMACIÓ SOBRE EL TIL PEL CURS 2014-2015

Malgrat l’experiència del curs 2013-14 la Conselleria ha continuat amb la seva actitud prepotent i l’Ordre de desenvolupament pel curs que ve s’ha redactat sense comptar amb el consens de les comunitats educatives i només s’ha escoltat a la patronal de les escoles privades i concertades, que podran fer una aplicació diferent als seus centres.

Així la Conselleria, que no ha “fet els deures” amb temps, ha ordenat que el 15 de juny tots els centres han d’haver actualitzat els projectes TIL però això afecta directament al nostre dret de participar fent aportacions en qualsevol sentit, com preveu la normativa, perquè el temps se’ls tira al damunt.

El procés d’elaboració dels projectes ha de seguir unes passes que compten amb les aportacions de les associacions d’alumnes i de les APIMA just després de passar pel Claustre i abans de qualsevol consulta a les famílies. Això vol dir que l’equip directiu ens hauria de facilitar l’esborrany elaborat per la Comissió de coordinació pedagògica esmenada pel Claustre i que ens hauria de donar un termini per estudiar el projecte a proposta.

Després hauria de passar per la consulta per votació a totes les famílies del centre i finalment aniria al Consell Escolar que emetria un informe preceptiu, previ a l’aprovació del Director, ja que des de la implantació de la LOMCE és competència exclusiva seva.

Si no ens faciliten la participació com a APIMA hauríem d’informar les famílies i impugnar el projecte. Les normes són per tothom i no hem de renunciar a la nostra participació. Per facilitar aquesta possible impugnació FAPA Mallorca vos pot proporcionar una plantilla de recurs d’alçada que podria provocar fins i tot la suspensió dels projectes.

Pel que fa a la consulta per votació a les famílies, des de FAPA, pensam que així com es planteja és una farsa i us proposam que reflexioneu sobre l’orientació del vot i valoreu una possible campanya a favor del “vot nul”, que es pogués interpretar com una postura contrària a l’engany d’una votació que no serveix per res.

VALORACIÓ DEL TIL

L’avaluació del projecte TIL es farà a la memòria anual de cada centre i que aquesta se pot aprovar fins a mitjan de juliol, moment en què s’envia a la Conselleria. Així, qualsevol dada que comuniqui la consellera abans d’hora no estarà acreditada per les dades reals dels centres.

FAPA Mallorca no està d’acord amb aquesta implantació unilateral dels projectes TIL i s’està estudiant la interposició d’un recurs Contenciós Administratiu contra l’Ordre pel desenvolupament del TIL. Segons els nostres advocats, la Conselleria ha comès algunes errades que fan vulnerable aquesta norma.

Continuam treballant de forma unitària amb la majoria d’entitats de l’àmbit educatiu (sindicats, assemblea de docents, cooperatives d’ensenyament, directors, inspectors, CRIDA…) a la recerca d’alternatives al caos que està provocant l’actual Conselleria.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: