«

»

oct. 05 2013

ASSEMBLEA EXTRAORDINÀRIA INFORMATIVA

reunio APIMAs octubre 2013Avui FAPA Mallorca ha celebrat una assemblea extraordinària a la que han assistit unes dos-centes persones, representants d’un centenar d’APIMA de Mallorca.
L’objectiu de l’assemblea ha estat informar de la situació del conflicte educatiu, de les accions realitzades des de la federació i recollir les propostes de les APIMA per seguir treballant per a la seva solució.
Representants de l’Assemblea de Docents ens han comunicat els motius de l’ajornament de la vaga. Les APIMA entenem que, amb l’actitud de la Conselleria, aquesta ha arribat a un punt mort com a instrument per a la solució del conflicte educatiu. La mateixa responsabilitat que va dur als docents a iniciar la vaga els duu ara a  modificar les vies de pressió i han rebut el nostre total recolçament en la seva decisió.
L’ajornament de la vaga no significa el final del conflicte, pel què les APIMA s’han compromés, amb les múltiples propostes que han aportat, a seguir treballant per aconseguir la seva solució. Adjuntam la declaració final de l’assemblea de FAPA Mallorca com a la primera d’aquestes accions.

DECLARACIO DE L’ASSEMBLEA DE FAPA MALLORCA

Avui ens hem reunit a l’IES Marratxí 96 APIMA de Mallorca en Assemblea Informativa convocada per FAPA Mallorca. Hem analitzat la situació actual del conflicte educatiu provocat per les mesures educatives del Govern sense consens amb la comunitat educativa.

Primer de tot, valoram molt positivament la mobilització i unitat aconseguides entre docents, famílies i tota la societat mallorquina i balear. Hem aconseguit una comunió entre tots amb l’objectiu comú que no ens espatllin l’educació dels nostres fills i filles i treballar per una educació de qualitat i equitativa.

L’actitud de reponsabilitat, dignitat, coherència,  vocació i intel·ligència dels docents contrasta amb l’irresponsabilitat,  ineptitud, autoritarisme i falta de veracitat de la Conselleria i del Govern de les Illes Balears.

El Govern ha mentit i manipulat la realitat per interessos partidistes. Ha actuat de manera autoritària amenaçant els docents i les famílies amb una demostració del seu tarannà antidemocràtic i governant contra els ciutadans. Arribant a declaracions tan barroeres com amenaçar a les famílies amb retirar la custòdia dels seus fills o la persecució policial als alumnes en un exercici d’autoritarisme més propi de països dictatorials o de temps passats.

Expressam la nostra voluntat de continuar lluitant i protestant per tots els mitjans democràtics possibles per eliminar del sistema educatiu totes les mesures antipedagògiques i recuperar tots els recursos que s’ han anat eliminant amb les retallades que ha patit el nostre sistema educatiu. Volem una reducció de ratios, una dotació suficient de docents i mestres de suport, una atenció suficient per als alumnes amb necessitats educatives especials, recuperar els programes de reforç educatiu, les ajudes a les famílies més necessitades (menjador, llibres de text, conciliació de vida familiar, formació de famílies,  etc.) i un Pla d’Ensenyament de Llengües ben planificat, amb recursos suficients, fet per experts en ensenyament de llengües i pedagogs, amb formació pels docents i progressiu pels nostres fills i filles.

Les polítiques de la Conselleria pretenen arraconar la participació de la comunitat educativa, i especialment la de les famílies en la definició del model educatiu de les Illes Balears. Pretenen vulnerar les competències dels Consells Escolars, que inclouen la definició del projecte educatiu de centre  recollides a la LOE, desenvolupant el dret de participació que reconeix la Constitució al seu article 27.7. Els Consells Escolars són el màxim òrgan de govern dels centres educatius i aquesta funció s’ ha de reforçar per aconseguir una educació més participativa.

Les famílies arribarem on faci falta per una Educació pública de qualitat i equitativa pels nostres fill i filles en benefici de tota la societat de les Illes Balears.

Assemblea FAPA Mallorca

Marratxí, 5 d’octubre de 2013

3 comments

2 pings

 1. Antoni Amengual Ferre

  Uep a totes les famílies d’aquesta Federació,

  com a mestre que va decidir invertir part del seu sou per ajudar als vostres infants a tenir la millor vida escolar possible vos he d’agrair, no que recolzàssiu la nostra vaga i movilitzacions, sinó la vostra coherència en vers el millor que portau a vostres vides: els vostres fills i filles. Sé que és un disbarat que vos demani que continueu lluitant per ells perquè estic convinçut que ho fareu i ho fareu perquè és la vostra responsabilitat familiar, el que si que vos vull dir i assegurar que els docents sempre estirem al vostre costat defensant el millor per ells. A modo particular vos certific que jo no acabaré la lluita i a ben segur que la immensa majoria dels meus companys i companyes tampoc ho faran.
  El mateix dia de la gran manifestació vaig compartir amb les meves amistats un poema que vaig construir a propòsit de tot aquest malson en que un potecari, un guarda forestal, una agent immobiliària, dos o tres advocats sense exercir i un grupet de mestres que fa anys i panys que no entren a un aula ens han aficat. Em fa ganes compartir-lo amb tots vosaltres també. Moltes gràcies per tot i estic convinçut que junts (famílies i docents) posarem les coses on toquen estar: en el camí de la sensatesa i la correcció.

  AGRAÏDA EDUCACIÓ
  Gràcies president tossut,
  gràcies tossuts ignorants,
  gràcies per haver aconseguit
  ajuntar-nos en un clam.

  El que no havia aconseguit mai
  en aquesta estimada Terra,
  mitjançant una dèria imprudent,
  has despert una valentia dormida
  de qui amb serenor i empenta CRIDA:
  “Prou d’enganar a la Gent!!!”

  La llengua no és de ningú,
  ni d’ignorants, ni d’experts,
  ni de qui l’ensenya, ni de qui l’aprèn.
  El llenguatge és fill del temps
  i de la història guanyada.

  Gràcies, estimat poble meu,
  gràcies per la lliçó donada,
  alcem una veu escampada
  per una sola il•lusió:
  la de lluitar tots plegats
  per una merescuda EDUCACIÓ.

  Crida!!! assamblea sindicada.
  Crida!!! amb la veu més verda.
  Crida!!! estudiant per tu mateix.
  Crida!!! família preocupada,
  Crida!!! història que avances
  cap a la meta de tots.

  Cridau, amb veu aixordant,
  cridau tots plegats
  amb la veu més verda,
  que “l’educació estimam!!!”
  i dins ella, ningú s’hi ha de perdre.

  Gràcies Govern tossut,
  gràcies tossuts governants,
  gràcies per haver aconseguit
  ajuntar-nos en un clam.

  Antoni Amengual Ferre 22/09/2013

  BON PROFIT.

 2. Cristian Ruiz Altaba

  Benvolguts amics,

  Just he creat una nova petició que esper pogueu signar. Es diu “Salvem l’educació a les Balears”.

  Aquest tema és molt important per a mi, i junts podem fer-hi qualque cosa!

  Llegiu-ne més i signau-la aquí:

  http://www.avaaz.org/en/petition/Save_schooling_in_the_Balearics/?eKoCScb

  Campanyes com aquesta sempre comencen essent petites, però creixen quan la gent com nosaltres s’hi involucra: per favor, emprau un segon ara mateix per ajudar amb la vostra signatura i escampant la iniciativa.

  Moltes gràcies!

  Cristian

  ______________________________________________________________________________________________________________

  Friends,

  I just created a new petition and I hope you can sign — it’s called: Save schooling in the Balearics

  This issue is very important to me, and together we can do something about it!

  Read more about it and sign it here:

  http://www.avaaz.org/en/petition/Save_schooling_in_the_Balearics/?eKoCScb

  Campaigns like this always start small, but they grow when people like us get involved — please take a second right now to help out by signing and passing it on.

  Thanks so much,
  Cristian

  1. admin

   Aquest missatge ha estat retingut uns dies a la coa del filtre anti SPAM.
   Disculpa les molèsties.

 1. Balears | La FAPA compara la dignitat, coherència i vocació dels docents amb la irresponsabilitat i autoritarisme del Govern | Bloko.info

  […] el comunicat emès, valoren “molt positivament la mobilització i unitat aconseguides entre docents, famílies i […]

 2. COMUNICAT FAPA MALLORCA | COAPA Balears

  […] Mallorca ha celebrat dia 5 d’octubre una Assemblea Informativa, en la qual es va redactar el següent […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>