«

»

març 14 2020

CORONAVIRUS – Informació

Informació general i de l’àmbit educatiu

Aquesta pàgina s’actualitza periòdicament

Tancament dels centres educatius fins 30 de març

Segons les mesures adoptades pel Govern i l’estat d’alarma decretat pel Govern d’Espanya, se suspenen les classes presencials a tots els nivells formatius i escoletes, per ara fins el 12 d’abril, així com els viatges d’estudis durant 2 mesos.

FAPA Mallorca donam suport a aquestes necessàries mesures de contenció però alhora demanam mesures per a les empreses que possibilitin l’atenció de les famílies als infants i la conciliació laboral durant el temps del tancament dels centres.

Vos oferim en aquesta pàgina la informació principal i algunes recomanacions.

Informació educativa actualitzada

Recursos i consells àmbit educatiu i familiar

Informació general actualitzada

Recomanaciones sanitàries – infografies

Activitats extraescolars i altres serveis

Informació educativa actualitzada

 • Pla de desescalada, obertura centres educatius – 2/05/2020
  • FASE 1 – 11/05 (4/05 Formentera): els centres educatius obriran per a la seva desinfecció, condicionament i el treball administratiu i preparatori dels docents i personal auxiliar.
  • FASE 2 – 25/05 (18/05 Formentera): obertura, amb limitació d’aforament, amb caràcter voluntari per a alumnes:
   • fins a 6 anys per a famílies que acreditin que han de realitzar un treball presencial sense possibilitat de flexibilització.
   • dels cursos terminals (4t d’ESO, 2n de Batxillerat, 2n de FP de grau Mitjà i Superior i últim any d’Ensenyaments de règim especial)
   • dels centres d’educació especial
 • Pla de desescalada, franges horaries de sortida – 2/05/2020

franges horaries govern espanyol

Informació general actualitzada

Aquests dies la informació que circula és molta, diversa i no sempre correcta. Recomanam fer cas només de les recomanacions oficials i de les que venguin fonts contrastades i comprovables.

franges horaries govern espanyol

Informació sobre els serveis i activitats extraescolars

Tots els serveis relacionats amb l’activitat educativa estan suspesos. Si la vostra APIMA gestiona algun d’aquests serveis i necessita assessorament posau-vos en contacte amb nosaltres: info@fapamallorca.org.

Comunicat de la Conselleria a les famílies – 13/03/20

Benvolguts/des,
Sabem que són moments difícils per a tota la ciutadania i, a més, les circumstàncies van canviant minut a minut.
Avui matí, després que ahir s’anunciàs el tancament de les escoles a partir de dilluns, hem enviat unes instruccions als centres per a la seva organització i funcionament durant aquest període.
Us adjunt un comunicat per a les famílies que tenen linkades diferents informacions i també demanam la col·laboració i la responsabilitat de tots i totes.
Gràcies per tot.
Qued a la vostra disposició.
Directora general, Direcció General de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa.

1 comment

 1. tjimenez

  A todas las personas qué pueden hacer algo.
  Con este escenario de rebrote no podemos aplicar los planes para empezar el curso que habíamos hecho hace un mes.
  Los colegios deben tener turno de mañana y de tarde
  Así podrían reducir la ratio al 50%, los alumnos irían rotando una semana de mañana otra de tarde, entre y entre limpieza.
  Hay que disminuir las asignaturas, quitar música, inglés, religión reducir y reducir, así se gana profesorado para el turno de tarde. Mates y lengua. Nada de comedor ni extraescolares
  Si yo como adulta y trabajadora tengo la posibilidad de teletrabajar, flexibilizar mi horario, y el aforo de mi oficina se ha reducido para disminuir la probabilidad de contagio….como voy a enviar a mi hijo al colegio con 24 compañeros.
  No podemos creo que están vulnerando los derechos del menor, no es seguro, no hay riesgo cero cierto..….pero así los estamos exponiendo.
  Tienen que ir al colegio, pero tenemos que cambiar el chip.
  He trasladado esto a todo el mundo que conozco, fiscalía, dirección general, juventud, defensa al menor……no parece descabellado, estamos a tiempo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>