«

»

set. 24 2014

El Tribunal Superior suspèn l’Ordre d’aplicació del TIL

TIL A pocs dies d’acabar el curs 2013-14, dia 10 de juliol, FAPA Mallorca, a través de COAPA Balears, va presentar un contenciós contra l’Ordre de desenvolupament del TIL pel curs 2014-15, basant-nos en l’informe jurídic que vàrem demanar a la UIB.

En aquest contenciós, com en els presentats per altres entitats, demanàrem la suspensió de l’ordre d’aplicació, com a mesura cautelar per evitar les greus conseqüències que la seva aplicació pot tenir sobre els nostres fills i filles.

Avui, 24 de setembre, la Sala Contenciosa Administrativa ha estimat la petició i ha acordat la

SUSPENSIÓ DE L’ORDRE D’APLICACIÓ DEL TIL

suspensio_TIL

Aquest fet ens fa sentir una satisfacció continguda perquè malgrat la complexitat de la situació novament s’ha fet justícia, els tribunals han atès les nostres peticions i es confirma que teníem raó.

Podeu consultar aquí la interlocutòria que conté la suspensiópdf o a la web del Poder Judicial.

Pel que fa al Govern, ja ha declarat que recorrerà aquesta darrera actuació judicial cautelar, però malgrat això, aquesta suspensió i les sentències que ahir declaraven nul el Decret TIL fan palès que aquesta nefasta manera d’aplicar el trilingüisme té els dies comptats.

En qualsevol cas, l’única estratègia del Govern, que no ha negat la seva incompetència formal i que no pot aturar les decisions del TSJIB, és dilatar amb recursos i més recursos, caigui qui caigui, en un intent a la desesperada per evitar la proximitat del fracàs i la vergonya de reconèixer la seva incapacitat.

Aquests fets ens demostren dues coses:

  1. l’enorme poder apriorístic que té l’Administració i el perill d’atorgar aquest poder a persones que en facin abús d’ell.
  2. no es pot governar d’esquena a la ciutadania i vulnerar els drets les persones continuada i impunement sense que això tingui conseqüències algun dia.

Com a conclusió, exigim al Govern responsabilitat i que deixi de posar més entrebancs, que assumeixi les seves errades i que doni instruccions als centres educatius per retornar als projectes educatius immediatament anteriors al TIL.

Les “urnes”, en les què tant s’empara la Sra. Camps, són un dipòsit de confiança que s’ha de cuidar amb treball, sensibilitat i fets tangibles. El Govern actual amb aquestes actuacions roïnes de dilació, que afecten el futur dels nostres fills, just acaba de malbaratar el seu poc saldo.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: