«

»

jul. 21 2018

L’AJUNTAMENT D’INCA PERMET LA PROMOCIÓ DEL CONSUM ABUSIU D’ALCOHOL DAVANT MENORS D’EDAT

La Plataforma per un Oci de Qualitat de la Conselleria de Salut, de la qual en som membres des dels seus inicis, ha publicat una nota de premsa en la qual “demana que no s’usin espais municipals per a celebracions que promoguin el consum d’alcohol” i “fa una crida als ajuntaments perquè prioritzin la salut i la protecció dels menors davant altres interessos”.

El que no posa la nota de premsa és que el motiu de la seva emissió ha estat l’autorització de l’Ajuntament d’Inca de la celebració, per tercer any, del Birracruzis. Com ja hem explicat altres vegades, aquest és un esdeveniment comercial organitzat per promotors privats un dissabte matí i que té com a únic objectiu beure cervesa anant en processó per les places d’Inca.

Consideram una hipocresia i una irresponsabilitat que els promotors i l’Ajuntament d’Inca repeteixin que no hi participen menors d’edat. Saben i no poden ignorar, els ho hem explicat i ens hem reunit amb el batle d’Inca, Virgili Moreno, que la visibilització del consum abusiu d’alcohol i el seu lligam amb la festa i la diversió, feta als espais públics del poble i en horari diürn, té una influència directa sobre els menors d’edat. Els adults en som un model, però no només els pares i les mares, ho és tot el poble i el missatge que envia l’ajuntament autoritzant repetidament aquests esdeveniments, malgrat les promeses de no fer-ho, és, com a mínim, contradictori.

L’alcohol a les festes populars és un problema reconegut per tots els municipis i ens consta que molts d’ells estan fent feina per millorar-ho, com l’aposta d’Alcúdia per erradicar el botellot de final de curs o la prohibició de consum d’alcohol als recintes esportius a Sóller. Per tot això, ens sorprèn encara més veure ajuntaments com el d’Inca que, en lloc de sumar-se a una feina preventiva en xarxa, la dinamiten autoritzant actes com aquest.

No estam en contra del consum d’alcohol dels adults, però treballam per eliminar la xacra del consum dels menors d’edat i no podem consentir que la irresponsabilitat d’alguns perjudiqui els nostres fills i filles.

 

NOTA: La Llei 7/2013 de 26 de novembre, de règim jurídic d’instal·lació, accés i exercici d’activitats a les Illes Balears, a l’article 24. Protecció dels menors, especifica que:

4. Queda prohibida qualsevol forma de promoció o publicitat que inciti les persones menors de manera directa o indirecta al consum de begudes alcohòliques o de tabac.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: