«

»

gen. 22 2018

La protecció de dades personals i les assegurances, obligacions desconegudes?

La protecció de dades personals i les assegurances, obligacions desconegudes o ignorades?

Des de les APIMA sempre treballam amb la millor intenció i sense cap ànim de lucre, però a vegades el desconeixement de la llei pot provocar errades que ens generin problemes importants. Vegem alguns exemples.

Tota associació emmagatzema i fa ús de dades personals dels seus associats, pel que hem de tenir molt en compte la Llei de Protecció de Dades Personals. Facem-nos unes simples preguntes:

  1. Tenim un arxiu o un llistat amb dades de les famílies (noms, adreces, telèfons, correus electrònics…)?
  2. Heu comunicat a l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) l’existència d’aquest arxiu?
  3. Teniu algun protocol o document de seguretat que indiqui com actuar per fer ús o facilitar les dades de les famílies, per garantir la seva seguretat?
  • Si heu respost sí a la primera pregunta teniu RESPONSABILITATS IMPORTANTS sobre la custòdia i ús d’aquestes dades, encara que no s’hagi generat cap problema.
  • Si no heu comunicat l’arxiu a l’AEPD l’APIMA podria ser sancionada amb una multa entre 900 i 40.000€, que podria recaure subsidiàriament sobre els membres de la Junta Directiva
  • Sense document de seguretat podríeu incórrer, depenent de la reiteració i les conseqüències, en multes superiors als 300.000 euros, a més estar perjudicant les famílies sense saber-ho.

Si encara teniu dubtes podeu comprovar que fins i tot entitats poderoses estan sotmeses a les exigències d’aquesta normativa i s’ha sancionat a Google amb 3 multes de 300.000€.

Una altre tema que ens genera dubtes és la nostra responsabilitat en cas d’accidents i com cobrir-la amb les assegurances necessàries. Un infant s’ha fet mal a una activitat, s’han espenyat unes ulleres durant una festa, una família ens ha denunciat per…, hem de fer una assegurança si organitzam una excursió?… encara que esperam que no passi res d’això i que tot vagi bé, clar.

Per tot això, dia 2 de febrer hem organitzat el taller gratuït LOPD-Assegurances: vos donarem tota la informació necessària pel compliment de la normativa, podreu complir el tràmit del registre de l’arxiu de dades a l’Agència de Protecció de Dades, i el delegat d’ARÇ (la correduria que gestiona les assegurances que teniu contractades amb FAPA Mallorca) ens aclarirà tots els dubtes sobre les nostres responsabilitats i les assegurances necessàries.

No es tracta d’alarmar-se, però és responsabilitat de les associacions protegir els drets de les famílies i és objectiu de la Federació evitar inconvenients als membre de les Juntes Directives en l’exercici de les seves funcions.

Més informació i inscripcions: www.fapamallorca.org/formacio2017

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: