«

»

abr. 30 2015

L’escola de Mancor i la seguretat dels alumnes

Vos adjuntam la nota de premsa que ha enviat l’APIMA del CEIP Montaura de Mancor, en la qual denuncia l’estat de l’escola: saturació d’espais, problemes estructurals, de manteniment i falta d’adaptació a la normativa actual.

Ara, com la gota que fa vessar el tassó, hi ha hagut desprendiments de finestres que casi fereixen a un alumne de 3 anys. Ens comuniquen que aquestes finestres, després d’anys de demanar-ho, s’han retirat amb urgència, degut a l’accident.

apima-montaura (3)EL MAL ESTAT DE L’ESCOLA DE MANCOR POSA EN PERILL

LA SEGURETAT DELS SEUS ALUMNES pdf 

L’edifici actual de l’escola pública de Mancor (CEIP Montaura) es va construir a mitjans dels anys 80 pensada per una capacitat de no molt més de cinquanta alumnes. Des de llavors, tant la població del municipi com el número de nins escolaritzats al centre s’ha incrementat notablement, havent-hi avui més d’un centenar d’infants que el 2015 hi estan matriculats.

Fa uns 10 anys la comunitat educativa del CEIP Montaura ja va començar a detectar la necessitat de construir una escola nova degut al desajustament progressiu entre la capacitat de les infraestructures i l’increment del número de l’alumnat. Arrel d’això, l’Ajuntament de Mancor de la Vall, ha anat habilitant altres espais municipals per complementar les necessitats de l’escola: el menjador escolar es du a terme en un magatzem municipal “habilitat” i les activitats esportives es realitzen fora del centre, al pavelló municipal. Així com fa uns 5 anys que s’ha habilitat un barracó al pati per a la manca d’espais dins l’edifici.

Els darrers anys però, els problemes ja no són només d’espai, sinó també del greu deteriorament estructural de l’edifici així com de la no adaptació a les noves normatives de seguretat i riscs laborals actualment vigents. Manca de sortides d’emergències, classes amb vidres i persianes rompudes, crulls a les parets, voladissos que pengen, portes que no tanquen bé, manca d’aïllament tèrmic i acústic, etc. El responsable del manteniment de l’escola és l’ajuntament, a qui la direcció del centre i el Consell Escolar va remetent periòdicament (pràcticament mensualment) les necessitats de millora que necessita el centre.

Aquesta setmana un fet ha encès la indignació de la comunitat educativa i alarmat als pares del centre: 3 de les persianes (metàl·liques i fetes amb làmines de PVC clavades amb eixos de ferro pels dos extrems) degut al seu alt deteriorament han caigut just devora un alumne de 3 anys. La sort ha fet que ni aquest ni cap altre alumne en sortís malmès.
apima-montaura (2)
L’APIMA ha denunciat que ja fa anys que s’havia detectat aquest deteriorament i que es reclamava al Consistori una revisió, sense obtenir mai, cap solució efectiva al respecte, més enllà de posar brides o filferros per aguantar-les provisionalment. De fet, la direcció del centre confirma que des del 2014 s’han fet fins a 5 peticions a l’Ajuntament per tal que es revisessin les persianes i, fins i tot, ja van alertar que durant darreres les vacances de Nadal ja n’havien caigut uns quants trossos.

Tant el claustre com la junta directiva de l’APIMA considera que des de l’Ajuntament no se’ls fa cas quan es queixen del mal estat del centre i reclamen que s’arreglin els desperfectes ja esmentats, quan en reiterades ocasions s’han comunicat i fet les peticions pertinents a l’Ajuntament per tal que els resolgui, com a responsable que n’és.

apima-montaura (1)Mentre s’espera que es comenci a construir l’escola nova, que sembla que serà un procés d’anys, la comunitat educativa del CEIP Montaura reclama, com a mínim, que l’escola sigui un edifici segur pels seus fills i que les autoritats pertinents actuïn per tal de garantir-ho.

APIMA CEIP Montaura

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: