«

»

juny 25 2015

Valoració curs 2014-15

_fapa_logo
VALORACIÓ DEL CURS, ACTUALITAT I FUTUR

FAPA Mallorca volem compartir amb tots vosaltres l’avaluació del curs que just acabam de concloure i que va començar amb un desig, que va quedar en desig, del conjunt de la comunitat educativa de tenir un curs normal.

CURS 2014-2015

El curs es va iniciar amb les sentències judicials que aturaven el TIL i per tant amb un fracàs estrepitós de les polítiques del president Bauzà. Acte seguit va haver un canvi de consellera en la persona de la Sra. Núria Riera, qui probablement no va tenir més remei que acceptar el càrrec. Des d’aquell moment l’actitud de la conselleria va canviar, passant de la provocació i l’enfrontament quasi a diari amb la comunitat educativa a una deixadesa d’accions que va provocar més caos i necessitat als centres. No podem oblidar la manca d’atenció de les infraestructures o de recursos humans, sempre que no fossin del seu interès com al cas del professor que va provocar la renúncia del Sr. Deyà.

Amb tot aquest escenari a la vista ha estat un miracle mantenir el nivell de reivindicació i seguir treballant  al servei de les famílies en projectes i iniciatives constructives. Per exemple, amb projectes com FERYA (Families en Red Y Activas) per a la prevenció de consum d’alcohol, com Llegim en Família (amb 30 APIMA implicades) per a fomentar el plaer de la lectura com a referent de l’èxit escolar, com en projectes solidaris (Motxilles solidàries o Cap infant sense jugueta), com en les Jornades de Famílies i Escola per a la promoció de la participació …o inclús en grans iniciatives com a la Plataforma interinsular Illes per un Pacte, que pretén desenvolupar les bases per una educació de qualitat des de les diferents entitats presents a l’àmbit socio-educatiu de les nostres illes.

Evidentment no podem oblidar la nostra tasca mediàtica, pròpia o compartida amb la resta de la comunitat educativa, on darrerament va destacar la campanya PENSA-HI per fer visibles les incoherències que ens volien fer creure sobre una realitat que hem patit en primera persona.

ACTUALITAT

Pel que fa al futur, tot està per escriure i nosaltres volem tenir el paper que ens toca però ara mateix, a l’espera de la constitució del nou govern tenim bones expectatives perquè, inclús abans de constituir-se, els partits que probablement formaran govern han volgut mantenir un primer contacte amb la comunitat educativa i han fet una declaració pública per expressar la seva sensibilitat ANTILOMCE.

A les entitats de comunitat educativa ens correspon, ara, atorgar un poc de confiança i VETLLAR perquè faran el que diuen tan bon punt es constituexi el govern, ara bé, sense espatllar tot allò que tant ens ha costat aconseguir.

MATRÍCULA 2015-2016

Precisament en aquest sentit a les famílies hi ha dos temes que preocupen especialment per la seva immediatesa. Un és la no aprovació dels itineraris a més d’una vintena de centres de secundària, ja que això provocaria la impossibilitat de matricular els nostres fills/es als cursos on, d’acord amb el calendari, s’implanta la LOMCE. Des del col·lectiu de famílies, vistes les declaracions dels partits i les circumstàncies en el seu conjunt, esperam un vot de confiança i responsabilitat per part de qui correspongui per desbloquejar la situació, i alhora exigim poder matricular els nostres fills/es en temps i forma. Si després, en aplicació de canvis, cal modificar la matrícula ho entendrem i es farà, però hem treballat molt per arribar al punt que som i consideram que les famílies no entendran un nou escenari de conflicte.

LLIBRES DE TEXT

I d’altra banda pensam que és important enfocar adequadament el tema dels llibres de text i per això recomanam a les famílies que no comprin per ara cap llibre a l’espera dels esdeveniments, inclús des de FAPA estam valorant plantejar als docents l’elaboració de materials propis amb el suport de l’administració, en pro d’una veritable educació gratuïta.

ASSEMBLEA INFORMATIVA

Per informar les famílies com cal i a l’espera de les reunions que tenen algunes entitats aquesta setmana, hem convocat una assemblea d’APIMAs associades a FAPA Mallorca dimarts 30 de juliol, on reivindicarem una vegada més la nostra postura antiLOMCE, on també plantejarem accions en consonància als esdeveniments que s’hagin produït (no oblidem que la setmana que ve és el termini per matricula d’ESO) i segons es presentin les circumstàncies ens haurem de posicionar de forma rotunda (s’està valorant inclús la presentació d’una reclamació a la Defensora del Poble per vulneració de dret a l’educació – per no poder matricular els fills/es).

Tots som molt conscients de la complexitat de les circumstàncies i tots haurem de demostrar una vegada més que la comunitat educativa som un “ecosistema en equilibri permanent”, per responsabilitat i perquè les accions d’uns ens afecten als altres.

FUTUR

Esperam que tothom de la comunitat educativa estigui a l’alçada de les circumstàncies i que els partits amb capacitat de constituir-se en govern ho facin el més aviat possible. No cal recordar que el govern en funcions cada passa que fa complica deliberadament la situació, ahir amb les quotes de recursos humans de primària.

Estam convinçuts que és possible un inici de curs tan crític com sempre contra la LOMCE però en el què s’hagi rebaixat el grau de conflicte al si dels centres i estam convençuts que això és a les nostres mans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: