«

»

set. 23 2014

El Tribunal Superior anul·la el Decret TIL 15/2013

TILAvui, el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha estat clar i contundent en les seves sentències:

EL DECRET TIL NO ÉS CONFORME A DRET I ÉS NUL

Això és una bona notícia perquè avui s’ha fet justícia i es demostra que teníem raó en les nostres denúncies [informació detallada al final de la pàgina]

Ha quedat clar que la sra. Camps i el seu equip de la Conselleria d’Educació, aprofitant la posició d’avantatge que tenen les administracions públiques, ens han imposat al llarg d’un any la seva voluntat vulnerant els nostres drets en benefici d’unes intencions probablement partidistes.

Les normes són per a tothom, per a qui governa i per a la ciutadania, així són les regles democràtiques i qui
s’aprofita dels subterfugis legals en el seu benefici està pervertint els drets de tots.

Cadascú es farà les seves preguntes però, ara, les famílies ens demanam:

  • Com afecta aquest fet als nostres fills i filles?
  • Quines conseqüències tindran les sentències sobre els projectes lingüístics dels centres i la llengua
    per impartir les matèries? I quan s’informarà als centres de l’aplicació de la sentència?
  • Haurà algú amb prou seny dins l’administració que permeti que els centres apliquin els seus projectes lingüístics adaptats a la seva realitat fora imposicions?
  • Tindrà alguna conseqüència política aquest desgavell que ha provocat la incompetència dels actuals
    responsables de la Conselleria?

Ens preocupa la primera reacció de la Conselleria quan ha conegut la notícia, ja que ha anunciat que es
recorreran les sentències i això no farà més que allargar el procés i perjudicar els nostres fills i filles.

Les famílies exigim que el Govern deixi de jugar amb l’educació dels nostres fills i filles i que acati la sentència del TSJIB. Ha de permetre que tots els centres retornin als Projectes Educatius anteriors, els únics avalats jurídicament en aquest moment, per obrir després un procés consensuat amb el conjunt de la comunitat educativa sobre el model per l’aprenentatge de llengües.

Només afegir el nostre agraïment a tots aquells que amb la seva constància, el seu suport o amb els seus
recursos han fet possible que avui s’hagi fet justícia.

Enhorabona a tots!


 

CRONOLOGIA

El mes de juny de 2013 els sindicats CCOO, STEI-i i UGT presentaren, per separat, un contenciós-administratiu demanant la nul·litat del Decret TIL i la seva paralització inmediata com a mesura cautelar.

El 6 de setembre, El TSJIB va emetre uns autes en els què declarava la suspensió cautelar del calendari d’aplicació del Decret i de les instruccions d’aplicació.  [1]  [2]

En qüestió d’unes hores el president Bauzá va signar i publicar un Decret-Llei pel qual ignorava aquesta suspensió cautelar. Les conseqüències d’aquest acte són conegudes per tothom: la manifestació del 29S

Avui el TSJIB resol els tres contenciosos i declara, per tres vegades i per unanimitat, nul el Decret TIL.

Podeu consultar les sentències completes a la web de Poder Judicial o aquí:

I ARA QUÈ?

Ara tot està en mans del Govern, si com ja ha dit decideix recórrer la sentència, l’aplicació del TIL continua fins que el Tribunal Suprem no es pronunciï.

En qualsevol cas, el TSJIB encara té a damunt la taula els contenciosos presentats per a l’ordre de desenvolupament del TIL. En el recurs presentat com a COAPA, vàrem demanar la suspensió del l’Ordre com a mesura cautelar i esperam que el Tribunal Superior es pronunciï ens pocs dies.

 

3 comments

1 ping

  1. tonina

    Avui ,en sentir la noticia , he tingut la mateixa sensació de quant ,vaig sentir la mort den Franco,pero… `poc a durat, de seguida he pensat si encara no seria definitiu , M’he deman a on hem de’arribar, per què s’ha acabi aquesta dèria? . Fins quant hem de patir tota la comunitat educativa aquests desgavells ? Vull agrair a tots el que lluitau per a tots nosaltres, la vostra força i voluntat , senser perdre la esperança.Desig que no sigui massa tard pels nostres fills ,Anims!!!

  2. FAPA Mallorca

    Esperem que aquesta locura acabi aviat.

    I enhorabona a tots, perquè som tots els que hem col·laborat per aconseguir aquestes victòries, cada un des del seu paper.

    Gràcies a tots!!
    FAPA Mallorca

  3. EXAPEMERO

    Enhorabona a tots per el gran esforç que estau fent per fer veure als governants que s’estan equivocant amb la forma de dur a terme el TIL. Es clar que tots els pares estiríem contents que els nostres fills aprenguin amb castellá, català i anglés, peró no amb la forma que imposa el Govern Balear. La senyora Camps enhorabona, ha aprés molt aviat les excuses de pati, com exemple jo no hi ere, o els altres també ho fan. Lo mínim que pot fer aquesta senyora es agafar el mateix camí que el senyor Gallardon.

  1. COAPA Balears » El Tribunal Superior suspèn el TIL

    […] [més informació] […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>