LLEI DE SÍMBOLS

>> Consultau totes les notícies sobre LLEI DE SÍMBOLS <<

La Conselleria de Presidència ha tramitat la Llei sobre l’ús dels símbols institucionals de les Illes Balears que pretén

…regular amb més detall l’ús dels símbols institucionals de les Illes Balears, com també quins símbols es poden utilitzar o col·locar en els immobles o mobles afectes a serveis de la comunitat autònoma.

…objectivar l’ús dels símbols en els mobles o immobles afectes a serveis públics de la comunitat autònoma per tal de garantir aquest desenvolupament ple de la personalitat humana en el respecte als principis democràtics de convivència i a les llibertats fonamentals, sense interferències ideològiques de cap mena.

Un fet en el que quasi tothom està d’acord és que realment aquesta llei ha estat la resposta del govern a la campanya de llaços en defensa de la llengua als centres educatius. Ha generat un rebuig generalitzat de tota la comunitat educativa, així com d’amplis sectors de la societat que la consideren un atac inacceptable a la llibertat d’expressió.

Aquí podeu consultar un recull de la normativa i les iniciatives que ha provocat:

Concentració de rebuig a la Llei de Símbols link-blue

Comunicació al Relator de l’ONU sobre la llibertat d’expressió

lleidesimbolsUna vegada més, amb l’aprovació de la Llei de Símbols, l’actual Govern de les Illes torna ignorar la veu del poble i torna vulnerar els nostres drets fonamentals, en aquesta ocasió, el dret a la llibertat d’expressió.

La vulneració d’aquest dret no afecta únicament a l’àmbit educatiu, encara que la llei de símbols estigui pensada ad-hoc per evitar les polèmiques llaçades per l’educació o  per la llengua. Aquesta nova norma afecta de forma transversal a milers de persones i a tots els col·lectius que formen la societat de les Illes.

Volem compartir, amb tothom qui vulgui, una iniciativa per denunciar de forma contundent a l’àmbit internacional aquest atemptat contra un dels nostres drets més bàsics.

Es tracta d’una acció que s’ha dissenyat des del màxim rigor normatiu i que consisteix en comunicar la vulneració dels nostres drets al RELATOR ESPECIAL SOBRE LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ de l’ONU.

Es tracta d’un procediment especial de protecció dels drets humans que consisteix en denunciar legislacions i pràctiques dels estats transmetent per escrit informació al Relator perquè investigui un cas de vulneració de la llibertat d’expressió. El Relator fa un requeriment a l’Estat i també inclou les reclamacions en la visita que fa a l’Estat per comprovar l’estat de protecció de la llibertat d’expressió. En cas de constatar-se la violació del dret a la llibertat d’expressió, el Relator inclou el cas en l’informe que presenta al Consell de Drets Humans.

mini

Podeu consultar la comunicació pdf que s’enviarà al Relator de l’ONU i la informació de la roda de premsa que s’ha fet dia 23 de desembre.

Si voleu adherir la vostra entitat a aquesta iniciativa enviau un correu a presidencia @ fapamallorca.org.

Defensar els nostres drets és feina de tots !!

ENTITATS ADHERIDES A LA INICIATIVA

 1. ABAM – ASSOCIACIÓ BALEAR D’ALLETAMENT MATERN
 2. ADIPMA – ASSOCIACIÓ DE DIRECTORS DE PRIMÀRIA
 3. ADESMA – ASSOCIACIÓ DE DIRECTORS DE SECUNDÀRIA DE MALLORCA
 4. ADESME – ASSOCIACIÓ DE DIRECTORS DE SECUNDÀRIA DE MENORCA
 5. ADIDE – ASSOCIACIÓ D’INSPECTORS D’EDUCACIÓ
 6. ANPE
 7. ASSEMBLEA DE DOCENTS
 8. ATENEU PERE MASCARÓ
 9. ATTAC
 10. COAPA BALEARS
 11. CCOO
 12. CONSELL JOVENTUT PALMA
 13. FACUA
 14. FADAE
 15. APIMA CEIP AINA MOLL I MARQUÈS
 16. APIMA CEIP DE PRÀCTIQUES
 17. FAPA EVISSA
 18. FAPA MALLORCA
 19. FAPMA MENORCA
 20. FEDERACIÓ AAVV DE PALMA
 21. FETE UGT
 22. JUBILATS PER MALLORCA
 23. OBRA CULTURAL
 24. PLATAFORMA CRIDA
 25. SPIB – SINDICAT DE PERIODISTES
 26. STEI
 27. UCTAIB – COOPERATIVES D’ENSENYAMENT

NORMATIVA

 

3 comments

2 pings

 1. Alberto

  Expresaros en la calle, en el campo, en vuestra casa! No en vuestro lugar de trabajo y con niños al lado! ADOCTRINADORES!!!

  Creo que voy a plagar mi puesto de trabajo de banderitas de España, a ver qué le parece a mi jefe… jajaja! Si es que no podéis ser más manipuladores, os lleváis el primer premio! jajaja!

  1. Daniel

   Potser no et faria tanta gràcia si, quan intentessis fer això a la teva feina, ni que fos amb una única bandera, t’ho prohibissin per llei. No és cap doctrina, és una lluita per la llibertat d’expressió. Llàstima que no ho vegis…

   1. Alberto

    Lástima que no lo veáis vosotros, porque es muy evidente que no se puede COMERLE LA CABEZA a unos pobres niños con vuestras ESTÚPIDAS AMBICIONES TERRITORIALES, basadas en el puro y duro INSTINTO ANIMAL…

    A ver si algún día os humanizáis un poquito. Mientras, seguid manipulando el concepto de libertad. Es lo único que os queda, ya que argumentos, NINGUNO.

 2. Royal

  Have you heard that messages that come through on your website contact form are in fact a highly effective way to get more web traffic, sales, video views etc. for your website? How exactly do we do this? Easy peasy, we put together an ad for your online business and we mass post it to millions website contact forms on any website and in any business category or area you need. Do these types of ads work? You’re living proof that they do since you’re reading this message right now What’s more, this doesn’t cost more than $25 a week! Interested in more details? just reply to this email address: UlisesMelinav85668@gmail.com

 1. FAPA Mallorca du a la Defensora del Poble la Llei de Símbols | COAPA Balears

  […] de posar en coneixement de la “Defensora del Pueblo” els greus defectes que afecten la Llei de Símbols i la vulneració del dret fonamental a la Llibertat d’Expressió que provoca la seva […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: