«

»

jul. 14 2015

FAPA es reuneix amb el nou Conseller i el Batle de Palma

_fapa_logoDilluns 13 de juliol vàrem mantenir la primera reunió amb el nou Conseller d’Educació, Sr. Martí March, a qui varen acompanyar els directors generals de Planificació, Sr. Antoni Morante, i de Comunitat Educativa i Innovació, Sr. Jaume Ribas, qui com recordareu va ser president de la nostra federació.

La reunió va ser un primer contacte en què vàrem exposar les peticions que hem expressat des de fa anys. És evident que en aquesta primera reunió no vàrem passar comptes d’accions de govern però sí vàrem poder comprovar que havia coincidències importants en l’elecció de les prioritats i l’enfocament del futur.

Es va parlar de molts de temes que vàrem classificar en temes urgents, per la seva
immediatesa i urgent necessitat, com ara l’atenció sobre els efectes de la LOMCE, la problemàtica dels llibres de text, les ajudes a les famílies (menjador, transport…), les ràtios, el termini per a la substitució dels docents, les quotes de personal dels centres, l’atenció a la diversitat, la inseguretat de les infraestructures, la modificació del decret de la Mesa de pares i mares o la composició i competències del CEIB.

En un altre ordre, sobre temes importants perquè necessiten d’una atenció a mig-llarg termini com ara l’elaboració d’un Pla general d’infraestructures, l’impuls de l’Institut per a la Convivència i l’Èxit Escolar, la importància de la recuperació de l’Institut d’Avaluació de la Qualitat Educativa (IAQSE), el foment de la participació de tots els membres de la comunitat educativa, la planificació d’un mapa escolar, els serveis complementaris (escola matinera, menjadors, extraescolars, …) o la necessitat d’un Pla de formació.

En definitiva vàrem fer un repàs exhaustiu per tot allò que ens preocupa inclós, també, la manca suport econòmic, que no rebem les associacions de pares i mares des del 2010, obtenint respostes positives de tots els temes, com ara la revisió dels terminis de substitució dels docents en cas de malaltia o la millora de les quotes de personal als centres.

Per acabar, vàrem deixar clar que no volem tornar al que teníem fa dues legislatures sense més, perquè aquella situació també era molt millorable, i per això hem demanat participar en tot allò en què les nostres aportacions puguin ser útils en la millora del sistema i permetin lluitar contra el fracàs escolar.

El mateix dia ens vàrem reunir amb el Sr. Hila, batle de Palma, i la Sra. Moll, regidora d’educació, a les oficines de Cort. També amb ells vàrem compartir les nostres preocupacions d’acord amb les competències municipals en matèria educativa. Es va parlar de rutes escolars, suport a les apima, zonificació escolar, consell escolar municipal i ens varen demostrar gran interès pels nostres programes de Llegim en família, de foment de la lectura per l’èxit escolar, i FERYA (Familias en Red y Activas), d’empoderament de les famílies per a la prevenció del consum d’alcohol en joves.

La sintonia amb la nova Conselleria i amb l’ajuntament de Palma és palesa i sabem que les persones al capdavant faran tot el que estigui en les seves mans per transformar les paraules en fets. Mentrestant FAPA, en representació de les APIMA i amb el suport de les APIMA, vetllarà com sempre pels interessos del col·lectiu de famílies i farà crítica constructiva quan calgui.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>